Cuantum SCZ pentru crescătorii de BOVINE! Când încep plățile de la APIA

Crescătorii de bovine primesc avansul APIA, anul acesta, odată cu restul fermierilor. Astfel, începând din 16 octombrie, conturile crescătorilor vor fi alimentate de către APIA, iar fermierii vor vedea banii în cel mai scurt timp.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, șeful APIA, Adrian Pintea, a prezentat și sumele pe care le vor primi în conturi crescătorii de bovine.

”Noutatea anului 2022 este că acordăm avans și pentru specia bovină. Până acum, specia bovină nu intra la plata în avans, pentru că era perioada de retenție, perioadă în care fermierii nu aveau voie să-și miște animalele. La bovine era perioada de retenție de 6 luni de zile, dar acum s-a redus la 100 de zile.

Pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic la taurinele de carne, avem un plafon de 13.125.000 euro, iar cuantumul pe cap de animal este de 209,33 euro/cap de animal.

Pentru vacile de lapte, avem plafonul de 99.324.810 euro, iar cuantumul este de 347 euro/cap de animal.

Pentru bivolițele de lapte, avem 1.680.000 euro plafon, iar cuantumul este de 158 euro/cap de animal.

Acestea sunt plafoanele care au fost încărcate în sistemul informatic, iar începând cu data de 16 octombrie, vor începe efectiv să intre tranșele de plată. De la data autorizării la plată până când intră banii efectiv în cont este un decalaj de aproximativ 5 zile. Am diminuat acest lucru, pentru că au fost alimentate deja conturile APIA, astfel că în primele zile, orice listă va fi autorizată astăzi, mâine va fi și plătită efectiv”, a precizat șeful APIA pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole