Cu ce ne dregem după festinul de Paşte

legume_primavaraOuă, drob, miel, cozonaci pufoşi şi pască. Sigur aţi avut masa încărcată cu bunătăţi, însă a venit vremea să vă gândiţi că organismul a acumulat multe toxine. Iată câteva legume, fructe şi ierburi care ajută ficatul, bila şi splina să-şi revină după festin.
Este responsabil cu eliminarea toxinelor din organismul nostru, fapt care îl face să fie printre cele mai importante organe. De aceea, este indicat să ne protejăm ficatul, pentru că de el depinde sănătatea noastră. Avem la îndemână câteva remedii naturale care sunt adevărate miracole pentru ficat.
Specialiştii spun că un ficat sănătos arde grăsimile, preia nutrienţii din hrană şi îi transformă în componente esenţiale ale sângelui, prin colectarea vitaminelor şi a mineralelor şi prin producerea enzimelor şi proteinelor care contribuie la echilibrul hormonal. “
Iată câteva remedii minune care ne scapă de complicaţii.
Grapefruitul reduce nivelul de insulină, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor în plus. Este şi o sursă importantă de vitaminele A şi C, potasiu şi fibre. El poate fi consumat la orice oră din zi, simplu, sau în diverse salatate sau cu cereale integrale. Urzicile conţin foarte multe substanţe nutritive, sunt bogate în potasiu, calciu, vitaminele A, B şi C sau fier. Sunt şi foarte săţioase, au proprietăţi diuretice, previn retenţia de apă şi purifică sângele.
Urzicile pot fi consumate în supe, mâcăruri sau sosuri.
Menta este un înlocuitor ideal pentru zahăr în băuturile răcoritoare sau în ceaiuri. Ea scade apetitul alimentar chiar şi atunci când este mirosită. Poate fi folosită în diverse preparate.
Ridichile sunt esenţiale în dietele de detoxifiere.
Ele sunt bogate în potasiu, vitaminele B6 şi C şi au un conţinut mare de apă şi fibre alimentare. Pot fi consumate în salate sau diverse preparate, alături de alte legume.
Busuiocul este o plantă ideală pentru asezonarea salatelor sau altor preparate culinare şi poate înlocui cu succes sarea din mâncare. El poate fi presărat peste salate, mâncăruri, dar şi fructe.
Castraveţii, ideali pentru detoxifiere Ceapa conţine crom, care echilibrează nivelul de colesterol din organism, iar uleiurile şi minerale accelerează metabolism.
De asemenea, ceapa are proprietăţi termogenice, care ajută la încălzirea organismului, ceea ce duce la eliminarea kilogramelor. Castraveţii sunt legume ideale pentru detoxifiere. Conţin cantităţi mari de apă, sulf şi silicon, care acţionează ca diuretici naturali. Pot fi consumaţi în salate, sandwich-uri sau paste.(Sursa: Adevarul)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole