Cu cât se vinde grâul românesc ASTĂZI – Prețul cerealelor 2022

Dacă la culturile de primăvară, fermierii români au avut mult de suferit anul acesta, culturile înființate în toamna anului trecut au oferit producții satisfăcătoare măcar în unele zone ale țării. De aceea, fermierii care mai au încă marfă pe stoc sunt interesați cu cât se vinde grâul astăzi în Portul Constanța.

Potrivit informațiilor prezentate de Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale, în emisiunea Agrojurnal la Digi24, prețul grâului s-a stabilizat în ultima săptămână în jurul valorii de 330 euro/tonă.

”Grâul se relaxează. Acel spike provocat de anunțul Agenției pentru Statistică a Statelor Unite a făcut doar ca să crească o vreme și apoi a scăzut din nou. Dinspre partea Rusiei este o liniște totală. Coridorul verde mai are de funcționat 45 de zile și nu credem că îl va tulbura absolut nimeni nici după aceste 45 de zile. Statusul este identic, grâul trebuie vândut.

Nivelurile de preț din Portul Constanța rămân latente la 330 euro/tonă, poate 335 euro/tonă, însă țineți minte un lucru: grâul românesc este foarte scump în comparație cu grâul din Rusia și grâul ucrainean. Trebuie să fim conștienți de acest lucru. Cu toate acestea, înainte de invazie, grâul era 260 euro/tonă; astăzi este 330 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole