Cu cât se vinde grâul AZI în Portul Constanța

Dacă prețurile din perioada de recoltare în 2024 se anunță a fi infime, lucrurile nu stau mult mai bine nici azi, în ceea ce privește grâul. Fermierii care livrează marfa în Portul Constanța pot obține prețuri care abia dacă mai trec de 190 de euro/tonă, iar specialiștii susțin că această valoare nu va mai rezista mult.

De altfel, prețurile pentru recolta nouă au coborât deja sub acest prag, subliniază Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole și fondator AGRI Column.

”Ne aflăm în momentul în care au început lichidările de poziții pentru grâu, pentru soia, pentru porumb la luna martie. În acest moment vedem o scădere dramatică pe Chicago Board of Trade a indicațiilor pentru grâu; translatând în piața noastră de astăzi, vedem o recoltă veche încă poziționată deasupra de 190 euro/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța, iar recolta nouă scăzând la 185-188 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe în Agrojurnal la Digi24.

În ceea ce privește prețul pe care îl vor primi fermierii pe grâu la vară, în perioada de recoltare, specialiștii nu întrevăd cote mai ridicate de 175 euro/tonă. Mai multe detalii puteți citi aici: Prețul grâului la recoltare, în 2024, în Portul Constanța! Zile negre pentru fermieri

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole