Piața cerealelor 2022 – Cu cât se vinde astăzi grâul în Portul Constanța

Prețul grâului continuă să stagneze în această perioadă atât în Portul Constanța, cât și pe bursele de la nivel european și mondial. Specialistul Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale, a explicat de ce, într-o analiză prezentată în emisiunea Agrojurnal, la Digi24.

”Grâul rămâne static, la nivelul de 315, poate 320 euro/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța, însă în săptămâna care a trecut am constatat un efect al școlii rusești, care eliberează o perdea de fum pentru a-și atinge un scop.

În tot acest cadru creat de Rusia, am văzut cum bursele au reacționat instantaneu, urcând piața Euronext cu 10 euro/tonă. Pe data de 23 august, Rusia a vândut fără nicio licitație, către statul Egiptean, 240.000 tone de grâu, la un nivel de preț de 368 dolari/tonă.

Altfel, piața grâului rămâne în continuare calmă și liniștită. Aceleași volume de grâu rămân la nivelul Uniunii Europene, ba chiar Germania crește prognoza cu 800.000 tone față de prognoza inițială, aceeași Rusia cu o prognoză de recoltă de 94 de milioane de tone.

Ne apropiem cu pași foarte repezi de sfârșitul indicației septembrie 2022 în Euronext și ne vom ralia către următorul nivel, adică decembrie 2022, care este la nivel de 315-317 euro/tonă. Nu vedem o ameliorare a prețului în sens pozitiv în perioada următoare”, a precizat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole