Cu cât se vinde ACUM porumbul în Portul Constanța și ce ne așteaptă în viitor

Prețul porumbului a scăzut în ultima vreme, de mână cu cel al grâului, iar situația arată din ce în ce mai îngrijorător în privința anului agricol 2022-2023. Practic, toate datele oficiale indică faptul că marfa este și va fi în continuare suficientă în piață, ceea ce înseamnă că nu există baze solide pentru o creștere a prețurilor.

Astfel, fermierii vor fi nevoiți să-și vândă marfa la prețuri scăzute, în condițiile în care au înființat culturile cu costuri mult mai mari decât o făceau în anii trecuți.

”USDA a girat faptul că porumbul este suficient în lume în momentul de față, chiar dacă Argentina suferă, iar rezultatul l-am văzut cu toții în orele următoare, și anume scăderea accentuată pe burse a prețului porumbului.

Recolta veche la porumb a ajuns (în Portul Constanța – n.r.) la 250 euro/tonă, iar recolta nouă nu este încă suficient de bine prețuită. Cu alte cuvinte, ceea ce se oferă astăzi nu este în acord cu ceea ce ar trebui să fie, luând ca reper Chicago Board of Trade. Este normal, pentru că porumbul nu a fost însămânțat și este vreme lungă. Ciclul său de viață din punct de vedere al prețului nu a început încă”, a explicat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole