15 mai 2021 - 15:25

CRUZIME de neimaginat! Oua injectate cu OTRAVA INTERZISA, folosite ca momeala pentru animale

Tehnică inedită de vânătoare! Sute de ouă injectate cu otravă au fost puse pe câmpurile agricole, ca momeală pentru păsările răpitoare sau animale. Localnicii spun că tehnica este folosită de vânători pentru a combate animalele răpitoare care omoară prada, informează ebihoreanul.ro.

În fiecare primăvară, în preajma Salontei, județul Bihor, se petrece un adevărat masacru. Păsări răpitoare şi animale mici mor, după ce mănâncă ouă otrăvite, anume lăsate în calea lor. An de an, măcelul se lasă cu plângeri, dar niciodată autorii n-au fost identificaţi.

Ionel Crăciun a publicat pe pagina sa de Facebook două poze cu astfel de ouă, precizând otrava folosită este interzisă.

”Dragi preteni, este plin de ouă injectate cu otravă pe terenuri și nu cu orice otravă, cu furadan. Din câte știu eu, este interzis să îl mai deții. Dacă ajunge un copil la aceste ouă ce se întâmplă?”, a scris pe Facebook Ionel Crăciun, făcând apel către autorități să intervină. Ouăle folosite sunt de găină sau de raţă și sunt poziționate să dea impresia unor cuiburi. ”Dar dacă te uiţi atent, fiecare a fost găurit şi injectat cu ceva, iar gaura e acoperită cu ceară”, mai spune localnicul din Batăr, Bihor.

S-a convins că ouăle sunt o momeală letală când, lângă un asemenea cuib, a găsit un ou spart şi un hoit de erete de stuf, pasăre răpitoare care se hrăneşte şi cu ouăle altor păsări. Bărbatul este cu atât mai revoltat cu cât fenomenul se repetă în fiecare primăvară, de aproape zece ani: “Sigur vânătorii le pun, ca să otrăvească păsările răpitoare. Cu cât răpitoarele sunt mai puţine, cu atât mai mulţi pui de fazan şi de iepuri vor supravieţui, iar ei vor avea ce să vâneze. Elimină selecţia naturală”.

Pe lângă masacrul necuvântătoarelor, ouăle otrăvite sunt însă un real pericol şi pentru oameni: copiii ar putea să se joace cu ele sau chiar să le ducă acasă, pentru a le mânca.

Salontanii îi bănuiesc pe vânătorii din Asociaţia Crişana Hunting. “Elimină selecţia naturală. Ca să aibă cât mai mult vânat, otrăvesc păsări şi animale care ar putea să mănânce pui de fazani sau de iepuri”, acuză un localnic.