Criză la Centrala Electrică de Termoficare din nord-estul țării

În cursul dimineții de 23 martie, angajații de la Centrala Electrică de Termoficare din Iași au pornit un protest spontan, în vederea obținerii unor salarii mai mari și a unor condiții mai bune de lucru.

Primarul Mihai Chirica s-a deplasat la fața locului pentru a găsi împreună cu salariații și conducerea SC Termo-Service SA cele mai bune soluții legale de rezolvare a revendicărilor.

Ținând cont și de întâlnirile și discuțiile anterioare pe care primarul Mihai Chirica le-a avut cu conducerea SC Termo-Service SA, precum și cu reprezentanții Casei Județene de Pensii și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, s-au conturat două soluții, care vor fi supuse la vot în următoarea ședință a  Consiliului Local, de la finalul acestei luni.

Prima soluție propusă este încadrarea salariaților de la CET într-o grupă profesională superioară de muncă (cu toate avantajele financiare care survin de aici). Cea de a doua soluție este o creștere salarială lunară de pâna la 6,5%, care va fi aplicată încă din luna aprilie, de care să beneficieze atât angajații CET cât și alte categorii de salariați din cadrul companiilor subordonate municipalității, potrivit prevederilor legale.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole