CRIZĂ în sectorul creșterii porcului! Un gigant mondial scade considerabil producția

Sectorul creșterii porcului a fost grav afectat de răspândirea pestei porcine africane, atât la nivel național, cât și pe plan mondial. Potrivit unui raport al Departamentului pentru Agricultură din Statele Unite ale Americii, China, una dintre cele mai mari consumatoare și producătoare de carne de porc din lume, va rămâne în continuare dependentă de importuri.

Potrivit prognozelor USDA, în 2022 se așteaptă ca producția de porci din China să scadă cu 5%, în timp ce producția de carne de porc se va reduce cu 14%. Motivul principal pentru aceste scăderi este reprezentat de focarele de pestă porcină africană, care au dus la sacrificări masive.

“În 2022, producția de porc a Chinei este prognozată să scadă cu 5%. Prețurile scăzute și focarele de boli din 2021 au dus la sacrificarea semnificativă și la întârzierea repopulării. (…) Importurile de carne de porc vor crește la 5,1 milioane de tone, deoarece cererea consumatorilor de carne de porc depășește producția internă”, se arată în raportul departamentului de agricultură american.

În acest context, marii afaceriști din sectorul creșterii porcului își îndreaptă atenția spre alte sectoare, unul dintre acestea fiind carnea de vită. Astfel, specialiștii estimează o creștere a numărului de bovine din China anul viitor.

Producția de bovine și carne de vită va crește lent în 2022. Prețurile ridicate ale cărnii de vită vor încuraja investițiile marilor producători. Importurile de bovine vor fi stabile la 350.000 capete. Importurile de carne de vită vor crește până la 3,3 milioane de tone, dar într-un ritm mai lent, întrucât prețurile ridicate ale cărnii de vită sunt echilibrate de mai mulți furnizori de carne de vită care intră pe piață”, mai dezvăluie raportul.

De la începutul anului, prețurile porcilor din China au scăzut cu 70%, reducând necesitatea importurilor. În luna iulie, importurile de carne de porc din China au scăzut cu aproape 15%, comparativ cu aceeași lună de acum un an. Datele oficiale publicate de Ministerul Agriculturii din China spun că efectivele de porci sunt acum la nivelul la care erau înainte de răspândirea pestei porcine africane. Cu toate acestea, boala continuă să aibă un impact considerabil în sectorul creșterii porcului, cu noi tulpini apărute în unele provincii, deoarece vaccinurile neaprobate au fost utilizate ilegal în unele ferme.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole