Criza din sectorul BOVIN, tot mai adâncă! COLAPSUL este iminent, spun specialiștii

Marea Britanie se confruntă cu o criză de nedescris în sectorul laptelui, în condițiile în care fermierii sunt nevoiți să-și arunce laptele, din cauza lipsei de șoferi de camioane care să le transporte marfa. În acest context, specialiștii anunță că în următoarele săptămâni, o penurie de lapte pe piața britanică este inevitabilă.

Potrivit publicație The London Economic, lipsa șoferilor de camioane este foarte îngrijorătoare, fiind necesară o acțiune urgentă pentru a preveni probleme mai grave legate de livrările de alimente.

Uniunea Fermierilor Naționali avertizează că cei care se ocupă de creșterea vacilor de lapte au ajuns la capătul puterilor, fiind nevoiți să reducă producția cu orice preț, ori să arunce produsele.

Potrivit presei britanice, firmele din domeniu se confruntă cu lipsă de muncitori pentru prima dată în 27 de ani. “În următoarele câteva săptămâni și luni ar putea exista o prăbușire a unor părți ale lanțului de aprovizionare, cu o consecință a întreruperii aprovizionării cu lapte pe rafturile comercianților cu amănuntul”, a declarat o companie de distribuire a produselor lactate pentru publicația Independent.

În ciuda situației de criză, guvernul britanic refuză în continuare să aprobe vizele de muncă temporare pentru posturi precum șofer de camion sau culegător de fructe. În acest context, în jur de 100.000 de șoferi, majoritatea est-europeni, au părăsit Marea Britanie.

Deși ministrul transporturilor Grant Shapps a recunoscut că sectorul transportului rutier de mărfuri se confruntă cu „lipsuri istorice”, el a insistat: „Nu susțin folosirea forței de muncă străine pentru a aborda o problemă de lungă durată în industria transportului”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole