Mii de animale riscă să moară de sete! Comuna din România care se confruntă cu o criză de apă fără precedent!

Pe fondul unei crize de apă fără precedent datorate lipsei precipitaţiilor, mii de animale dintr-o comună din România sunt în pericol să moară de sete.

În comuna Drăguşeni, judeţul Botoşani, administrația locală face eforturi disperate pentru a asigura, cu ajutorul cisternelor, apa pentru animalele fermierilor și gospodarilor din localitate, informează AGERPRES.

Potrivit primarului comunei, Eugen Nechita, situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât acest fenomen se înregistrează în luna mai, în condiţiile în care în anii precedenţi criza apei pentru animale apărea în lunile iulie şi august, când temperaturile exterioare erau caniculare.

„Anii trecuţi, noi căram apă la animale din luna iulie. La ora aceasta, în luna mai, noi deja cărăm apă cu cisterna la animale, acolo unde nu este apă. Este o situaţie nemaiîntâlnită. Pânza freatică este din ce în ce mai joasă. Fântânile care au de la şapte la 12 tuburi deja sunt seci. Au puţină apă doar fântânile care au adâncimea mai mare. Asta denotă că pânza freatică coboară din ce în ce mai mult”, a declarat primarul din Drăguşeni.

Fermierii de pe raza comunei au peste 4.600 de ovine şi 1.200 de bovine pentru care primăria a amenajat în localitate mai multe adăpători, care sunt alimentate cu apă transportată cu o cisternă din dotarea administraţiei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole