CRIZA de apa! Din cauza secetei, resursele din rezervoare sunt epuizate

Operatorul ApaVital Iași impune un program de furnizare a apei în mai multe localități. Seceta din județul Iași și creșterea consumului de apă în această perioadă călduroasă au făcut ca resursele din rezervoarele de înmagazinare ApaVital să se epuizeze cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.
 
Deși există rezervoare dotate pentru consumul uman, numeroase persoane folosesc apa inclusiv la treburile gospodărești sau agricole, ceea ce duce la epuizarea rapidă a rezervoarelor ApaVital montate în diverse zone strategice din județul Iași. 
 
În aceste condiții, încă de pe 12 iunie și până pe 30 iunie 2020, în plină pandemie COVID-19, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă a rezervorului Belcești, de 2.500 mc capacitate, ApaVital se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, între orele 06:00 – 10:00 și 17:00 – 22:00 către utilizatorii din localitățile Tansa, Belcești, Văleni, Ciorani și Ruș.
 
Afectate anual în timpul verii sunt mai ales locuințele aflate în zonele de deal din Zona Metropolitană Iași. În timpul pandemiei provocate de COVID-19, pentru înlocuirea unui grup de pompare la rezervorul de apă de 5.000 mc capacitate de la Miroslava, care va duce la mărirea capacității de pompare a apei în zonă, luni, 15 iunie 2020, în intervalul orar estimat 08:00 – 17:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii de pe străzile Zamfirescu, Constantin Langa, Pădurii, Olga Sturza, Aron Vodă, șoseaua Iași – Voinești, strada și stradela Voinești, dar și utilizatorii de pe străzile Viilor, Florilor, Fermei, Ștefan Vodă, Mihail Kogălniceanu, Valea Miroslavei, Ioan Potcoavă și Ariniș.
 
 
Autor: Daria Diaconiuc 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole