Vrei să distribui legume, fructe, laptele și cornul în școli? Vezi care sunt criteriile de calificare!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus în dezbatere publică proiectul de ORDIN pentru aprobarea criteriilor de calificare privind capacitatea ofertanților, a factorilor de evaluare și a caietului de sarcini aferente atribuirii acordului-cadru/contractului de achiziție publică de produse-fructe, legume, lapte și produse lactate și produse de panificație în cadrul Programului pentru școli al României.

Astfel, operatorii economici interesați de Programul pentru școli pot găsi aici informații complete atât cu privire la condițiile de participare și criteriile de calificare, cât și cu privire descrierea produselor și a porțiilor aferente, a ambalajelor și a modalităților de depozitare și transport.

Programul pentru şcoli la României este un program menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase şi să ducă la creşterea consumul de produse locale în rândul copiilor, acesta fiind construit în jurul a două componente: distribuţia de fructe şi legume proaspete, lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf și de produse de panificație, precum şi punerea în aplicare de măsuri educative aferente.

Obiectivele Programului pentru școli al României sunt:

– conştientizarea preșcolarilor și a elevilor asupra unei alimentaţii sănătoase bazate pe consumul de fructe și legume proaspete, lapte și produse lactate;

– deprinderea şi fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor şi prevenirea diferitelor afecţiuni de sănătate (diabet, boli cardiovasculare şi obezitate infantilă);

- Publicitate -

– creşterea pe termen scurt şi pe termen lung a consumului de fructe şi legume, lapte şi produse lactate în dieta copiilor;

– creşterea gradului de informare despre tipurile de produse alimentare locale şi despre combaterea risipei de alimente.

Frecvenţa distribuirii produselor în școli pe parcursul săptămânii este de 2 porții de fructe și/sau legume, 3 porții de lapte, 2 porții de produse lactate și 5 porţii de produse de panificaţie pentru fiecare preșcolar/elev, cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinaţii.

În conformitate cu articolul 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 652/2023, limita valorică zilnică a produselor distribuite este de:

  • 0,70 lei pentru porția de fructe și legume;
  • 1,11 lei pentru porția de lapte de consum și produse lactate fără adaus de lapte praf;
  • 0,65 lei pentru porția de produse de panificație. Limita valorică zilnică cuprinde prețul integral de achiziție a produselor, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, cheltuielile de transport, distribuție și depozitare a acestora, după caz.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole