15 mai 2021 - 17:57

Cristi Borcea s-a apucat de agricultura! A preluat 4.000 de hectare

Fostul acționar al lui Dinamo, Cristi Borcea, a preluat 4.000 de hectare de la Gigi Nețoiu și are de gând să devină un jucător important în industria cerealelor. Omul de afaceri nu are de gând să se întoarcă la clubul din Ștefan cel Mare, dar a achiziționat 4.000 de hectare de la un fost coleg de acționariat de la Dinamo, scrie Libertatea.

Dacă în urmă cu două deceii îl aducea pe Adrian Mutu la Dinamo prin intermediul lui Gigi Nețoiu, colaborarea dintre cei doi oameni de afaceri continuă și azi. Borcea a cumpărat deunăzi de la cel supranumit „Comandantul” ferma acestuia de la Cetate, din județul Dolj.

„Este o fermă destul de mare. Borcea l-a împrumutat pe Nețoiu cu o sumă de bani, iar în contul banilor a preluat ferma. Acolo e o zonă foarte bună pentru grâu și rapiță, dar și pentru porumb și floarea soarelui”, au dezvăluit surse apropiate celor doi, pentru Libertatea.

Borcea și Nețoiu au rămas apropiați cu trecerea anilor, chiar și după ce, în vara 2006, „Comandantul” s-a retras definitiv de la Dinamo și, ulterior, din fotbalul românesc. Cei doi au avut de ispășit pedepse și în cadrul „Dosarului Transferurilor”.

Borcea a rămas cu o avere considerabilă, cotată la câteva zeci de milioane de euro, în ciuda anilor petrecuți după gratii. Pe lângă vechea afacere cu gaz, mai are hoteluri, în zona Litoralului românesc, precum și alte proprietăți imobiliare și un pub la ștrandul Crângași.