21 septembrie 2021 - 17:18

CRESTETI PURCEI MAI SANATOSI PRIN UTILIZAREA ACESTUI ADAOS ALIMENTAR NATURAL

Conform unei noi lucrări a dr. Melanie Le Bon, de la Universitatea Nottingham Trent, care a fost prezentată la a 75-a ediție anuală a Conferinței Societății Britanice de Științe Animale, adaosul de ulei esențial de oregano natural poate beneficia atât scroafelor lactante, cât ți purceilor.

Identificarea alternativelor durabile

Uleiul esențial de oregano este cunoscut pentru că oferă sprijin pentru sănătatea și performanța animalelor ca urmare a compușilor activi din cadrul acestuia. Carvacro-lul și timol-ul sunt doi astfel de compuși care au demonstrat faptul că aceștia conferă atât proprietăți antimicrobiene, cât și antioxidante animalelor. Co-autorul lucrării de față, Heidi Hall, de asemenea managerul tehnic global al Anpario’s Swine, a declarat:

“Există o presiune din ce în ce mai mare asupra industriei de porcine pentru a reduce utilizarea antimicrobiană maximizând în același timp sănătatea și performanța animalelor. Prin urmare, identificarea alternativelor durabile este un interes major”.

Folosirea mai puținor medicamente

Studiul prezentat de dr. Le Bon, conferențiar la Scoala de Știință Animală, Rurală și de Mediu de la Universitatea Nottingham Trent, a fost efectuat pe o unitate comercială de porci din Marea Britanie și a implicat 62 de scroafe. Parametrii de performanță evaluați pe tot parcursul studiului au inclus consumul de hrană a scroafelor și starea de sănătate a acestora, alături de greutatea săptămânală a purceilor, mortalitatea, utilizarea medicamentelor și consumul de furaje. Studiul a concluzionat că includerea uleiului esențial de oregano a ajutat la menținerea scorului optim de stare a corpului la scroafele care alăptau, la creșterea câștigului în greutate în timpul primei săptămâni de viață, la scăderea mortalității pre-înțărcare a porcilor și la scăderea semnificativă a incidenței consumului de medicamente.

“Pentru a reduce dependența de antibiotice la înțărcare, cum ar fi oxidul de zinc, fermierii de porci trebuie să poată produce purcei mai robusti. Perioada de înțărcare și îngrijire este un moment critic pentru dezvoltarea și îmbunătățirea sănătății purceilor pentru a asigura performanța optimă pe termen lung “, a declarat Heidi Hall.