20 mai 2022 - 07:01

Creșteri de preț pe piața PORUMBULUI! Fermierii români le pot specula

Pe lângă amenințarea escaladării conflictului de la granița dintre Rusia și Ucraina, un alt factor neprevăzut influențează puternic piața porumbului în zilele acestea. Este vorba despre condițiile meteo, mai precis furtunile de zăpadă, care au închis câteva dintre cele mai importante porturi ale Ucrainei.

Potrivit lui Cezar Gheorghe, expert analist pentru comerțul cu cereale la Clubul Fermierilor Români, aceste incidente neprevăzute vor conduce la o creștere a prețului porumbului în Portul Constanța zilele acestea, pentru că rămâne singurul port important din zonă care poate livra porumb.

”Am primit o informare cum că șapte porturi ucrainene sunt închise din cauza furtunilor de zăpadă, este interzis inclusiv pilotajul navelor; ne referim da unele dintre cele mai importante, care sunt Nikolaev, Odessa și Mariupol. Asta înseamnă că va fi o întârziere logistică a livrărilor de porumb, ceea ce va conduce conform acestui principiu la o creștere a prețului porumbului în Portul Constanța, pentru că va fi singurul loc unde se va putea încărca și livrea porumb în zilele următoare”, a precizat Cezar Gheorghe în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”.

Pentru mai multe detalii legate despre starea pieței cerealelor la această oră, dar și pentru a afla care sunt previziunile specialiștilor legate de anul agricol 2022, vă invităm să urmăriți ediția completă a emisiunii ”Agricultura la Raport” realizată de Ovidiu Ghinea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.