Creșteri de preț pe piața porumbului! Vezi prețul oferit în Portul Constanța

Prețul porumbului a început să urce pe piețele internaționale în ultima vreme, pe fondul temerilor legate de recolta din Statele Unite ale Americii. O mare parte din recolta americanilor de anul acesta este pusă sub semnul întrebării, după ce ploile așteptate nu și-au mai făcut apariția.

”Peste ocean se întâmplă un scenariu pe care nimeni nu îl dorea și nu îl anticipa. Este o vară neagră pentru Statele Unite. Indiana, Ilinois și Iowa nu primesc precipitații, iar starea porumbului american se degradează în fiecare zi. 57% din porumbul american se află în zone lovite de secetă, ceea ce va conduce la o reducere drastică a cantității de porumb pe care o va genera SUA. Astfel, vedem prețurile cum urcă câte puțin, în fiecare zi, pe Chicago Board of Trade, din simplul motiv al vremii”, a explicat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

În ceea ce privește zona noastră, prognozele de la acest moment rămân oarecum stabile, iar porumbul nu pare în pericol deocamdată. Totuși, eventualele episoade de caniculă de vara aceasta ar putea afecta recolta.

”La noi, în Europa, încă este liniște, nu se întrevăd tăieri de producție, sperăm că precipitațiile vor fi binefăcătoare. Însă, dacă va veni căldura, va pustii iarăși recolta la nivel european. (…) Ucraina indică o stare de vegetație a porumbului foarte bună și vor genera circa 26 milioane de tone.

Luat totul într-un ansamblu, vedem deja cum cumpărătorii urcă prețurile în Portul Constanța. Unii sunt foarte competitivi, până la 200 euro/tonă, alții rămân la un prag de 190 euro/tonă”, a mai precizat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole