28 mai 2022 - 00:41

Cresterea suinelor in lume – Retrospectiva lunii august

Elanco va achiziționa activitatea de sănătate animală a lui Bayer

Elanco Animal Health a încheiat un acord cu Bayer pentru a-și achiziționa divizia de sănătate animală într-o tranzacție evaluată la 7,6 miliarde USD. Tranzacția, care este supusă aprobării regulamentare și a altor condiții obișnuite de închidere, creează a doua cea mai mare companie de sănătate animală. Tranzacția va dubla afacerile companiei Elanco Companion Animal, avansând transformarea intenționată a mixului de portofoliu al companiei și creând un echilibru între segmentele sale Animal Animal și Animal Companion.

BI deschide un centru de management al sănătății

Boehringer Ingelheim a deschis Centrul de management al sănătății Boehringer Ingelheim (HMC) din Shanghai, China. Centrul integrează diagnosticarea bolilor și sănătății animalelor, precum și instrumente de monitorizare pentru menținerea și îmbunătățirea sănătății animalelor. Situat în parcul Hi-Tech Zhangjiang al orașului, HMC are o investiție de aproape 3 milioane EUR în prima sa fază. Este un laborator complet de referință cu toate disciplinele de diagnostic, cu un personal total proiectat de 25.

Zoetis înființează laborator de cercetare în statul Colorado

Un nou laborator de cercetare a incubatorului va fi creat de Zoetis la Universitatea de Stat din Colorado, pentru a explora sistemul imunitar pentru animale și pentru a viza noi imunoterapii. Aceasta, spune compania, va deschide calea către noi alternative la antibiotice la animalele producătoare de alimente. Noul laborator de 300 de metri pătrați va începe să funcționeze la Centrul de Inovare în Cercetare din Campusul Foothills al CSU la începutul anului 2020.

MSD: Vaccinul Lawsonia pentru purcei permis în UE

MSD Animal Health a anunțat că autoritățile europene au recomandat acordarea unei autorizații de introducere pe piață pentru Porcilis Lawsonia, un vaccin intramuscular împotriva Lawsonia intracellularis pentru purcei. L. intracellularis este o bacterie care provoacă ileită, o boală gastro-intestinală cunoscută și sub denumirea de enteropatie proliferativă porcină.

Fluxul de lucru pentru virusul ASF al Thermo Fisher aprobat în China

Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor a aprobat fluxul de lucru bazat pe analize în timp real al Thermo Fisher Scientific pentru a detecta și monitoriza răspândirea febrei porcine africane (ASF). Testarea bazată pe aceste analize este concepută pentru a identifica virusul prin detectarea ADN-ului său, mai degrabă decât cu anticorpi generați împotriva lui, permițând detectarea mai timpurie a virusului în comparație cu alte metode de diagnostic.

Hotraco: nou program de gestionare și cântărire

Hotraco Agri a introdus un nou program de management pentru fermieri, Prisma Farm Management, care funcționează alături de sistemul de automatizare Thomas. Programul prezintă în mod grafic datele relevante ale hambarului de porc pentru compararea ușoară a datelor de la toate hambarele. Aceasta include rezultatele măsurătorilor pentru greutatea animalelor, climă, furaje și aportul de apă. Mai mult, fermierul de porci poate personaliza tabloul de bord al sistemului de management pentru a arăta ce date dorește să vadă.

Datele pot fi citite în programul Prisma Farm Management și pot fi conectate la sistemul de alimentare și apă. Cântarul poate fi așezat oriunde în hambar și este fixat la sol.

Smart.Light – Noul program de control al nutritiei

Compania germană de echipamente pentru animale Weda a dezvoltat Smart.Light, o soluție care monitorizează consumul de furaje și avertizează orice comportament de hrănire deviant. Dacă porcii și-au consumat cantitatea de furaj conform graficului de alimentatie, lampa rămâne stinsă. Dacă se consumă doar 80% din cantitatea tipică de alimentare, dispozitivul devine galben. Dacă furajul consumat este sub 80% din graficul de alimentatie, lumina devine roșie, iar personalul poate interveni imediat.

Provimi introduce hrănirea pe bază de vârstă

Pe baza descoperirilor suplimentare despre legătura dintre dietă și vârstă, Cimișa Provimi introduce Nurture, un program de hrănire bazat pe vârstă pentru porci. „Capacitatea digestivă a unui porc tânăr se schimbă drastic între 7 și 35 de zile de vârstă”, a spus dr. Matthew Ritter, directorul tehnic porcină al companiei, adăugând: „Echipele noastre au găsit noi modalități de a concepe diete care să corespundă nevoilor schimbătoare ale porcilor. Scăderea vârstei este un factor imens în luarea acestor decizii”.

Un nou test pentru purceii nou-născuţi

Anunțând un nou serviciu pentru industria hranei, și anume TestPig Baby, Centrul de consultanță pentru porci danez aproape că și-a dublat capacitatea de testare a furajelor și aditivilor pentru hrana animalelor. Serviciul, care se bazează pe 1.200 de snezori de greutate cu o greutate de 4,1 până la 6,5 kg, permite testarea intestinului porcilor nou înțărcați într-un mod rapid și rentabil. TestPig Baby este realizat împreună cu TestPig Flex original la stația de test TestPig, situată în partea de vest a Jutlandului, Danemarca.

Brookside Agra introduce GP Pro +

Brookside Agra lansează natural GP Pro +, un supliment nutritiv acid proteic nutritiv pentru îmbunătățirea performanțelor de hrănire a porcilor și a scroafelor. Produsul conține surse digerabile de peptide, aminoacizi și urme minerale. Folosind un proces pregătitor de stabilizare și acidifiere, ingredientul de alimentare este foarte stabil, cu umiditate sub 5% și pH în jurul valorii de 3.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.