Creștere bruscă a prețului grâului pe Euronex! Cu cât s-au vândut cerealele, astăzi

Prețurile grâului și porumbului au înregistrat o creștere bruscă, marți, la mijlocul sesiunii de pe Euronext.

Cu puțin înainte de ora 14:00, prețul grâului Euronext cu scadență în decembrie 2022 a crescut cu 7,50 EUR/t, ajungând la 322,25 EUR/t, în timp ce grâul cu scadență în septembrie 2022 a crescut cu 6,75 EUR/t, ajungând la 338,50 EUR/t .

Porumbul Euronext cu livrare în noiembrie 2022 a crescut cu 7,50 EUR/t, având astăzi prețul de 313,75 EUR/t, iar porumbul cu termenul de livrare în august 2022 a crescut cu 20 EUR/t, ajungând  la 350,0 EUR/t.

USDA a dezvăluit, de asemenea, în ultimul său Crop Progress, culturi inferioare comparativ cu ceea ce aștepta piața. Evaluările pentru cantitățile de grâu și porumb de primăvară au fost reduse cu trei puncte, astfel s-a ajuns la doar 68% din recoltele pentru grâu și respectiv, la 61% pentru porumb. În plus, se observă mari întârzieri în dezvoltarea culturilor.

Recoltele de grâu de iarnă au încetinit și ele, ajungând la doar 77% din suprafețe, față de 80%, media pe cinci ani.

Experții spun că această creștere este și o reacție la noile bombardamente rusești din Ucraina. După portul Odesa, sâmbăta trecută, a urmat atacul asupra infrastructurii portuare din Mykolaiv, marți, astfel, îndoielile cu privire la funcționarea unui coridor securizat pentru exporturile de cereale ucrainene cresc și ele.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole