Creștere la prețul porumbului în Portul Constanța! Cu cât se vinde AZI marfa

Dacă săptămâna trecută vorbeam de o scădere considerabilă în ceea ce privește prețul porumbului, situația s-a mai remediat la momentul actual. Totuși, creșterea ușoară observată în ultimele zile nu se datorează cererii din piață, ci unor factori de natură strict financiară.

Potrivit specialiștilor, prețul porumbului a urcat cu aproximativ 4 euro/tonă, până în jurul valorii de 190 euro/tonă în Portul Constanța, datorită parității euro-dolar.

”Prețul porumbului a urcat cam 4 euro/tonă, însă să nu ne lăsăm păcăliți. Ceea ce vedem noi în materie de creșteri de preț în ultimele zile nu este altceva decât o reflecție a parității euro-dolar. Cu cât dolarul este mai puternic față de moneda euro, prețul în euro crește. De la o paritate de 1,07, avem astăzi o paritate de 1,05, iar prețul în euro a crescut și pentru grâu, și pentru porumb, cu aproximativ 4 euro/tonă. Deci nu este un efect al unei cereri, ci un efect financiar al unui curs de schimb”, a explicat Cezar Gherghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnal la Digi24.

Cu toate acestea, specialiștii estimează în continuare scăderi de preț, din cauza producției globale mai mare decât anul trecut.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole