Crește subvenția APIA la hectar pentru fermierii români! Cât primește în plus fiecare

Subvențiile APIA pe suprafață pe care le primesc fermierii români vor fi mai mari începând de anul viitor! Potrivit ministrului plenipotențiar în cadrul Reprezentanței permanente a României la Uniunea Europeană, Achim Irimescu, valoarea subvențiilor urmează să crească cu 20 euro/hectar.

În primul rând, cei car vor beneficia de această creștere vor fi micii fermieri, a precizat Irimescu.

”Noi știm că odată cu aderarea României, subvențiile au crescut. Avem o veste bună pentru perioada 2023-2027, vor crește cu încă 20 de euro/hectar, de la 195 euro la 215,6 euro/hectar. Cum? Prin tăierea fondurilor de la plățile directe de la alte state membre, care au plăți pe hectar mult mai mari decât România și redistribuirea lor către statele cu plăți sub media europeană.

Aceasta este vestea bună. Desigur, va avantaja în primul rând fermierii mici, pentru că în Politica Agricolă Comună se propune creșterea plății redistributive de la 5% la 10%, iar România a decis să aplice în intervalul 1-50 hectare, deci fondurile care se taie de la fermierii cu peste 50 de hectare se vor redistribui fermierilor cu până la 50 de hectare”, a precizat Achim Irimescu în cadrul Conferinței Regionale a Clubului Fermierilor Români.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole