OFICIAL! Crește bugetul pentru schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

Crește plafonul pentru schema de ajutor de stat în care are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii Registrului Genealogic, precum și costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” de către președintele Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ), Bela Vaida.

Potrivit șefului ANZ, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Registrelor Genealogice, s-a ajuns la două concluzii.

”Ieri am ajuns la două concluzii. Prima este că încercăm să corectăm greșelile care sunt în registrul genealogic și împreună cu reprezentanții societăților de ameliorare, cred că putem să facem această chestiune. Trebuie să actualizăm registrele genealogice să funcționeze în conformitate cu Regulamentul 1012. Eu cred că până la urmă am găsit înțelegere și la registrele genealogice, iar ce trebuie făcut, trebuie făcut, pentru că Regulamentul este obligatoriu în toate statele membre ale Uniunii Europene”, a precizat Bela Vaida pentru AGRO TV.

Mai mult, în urma comunicatului din urmă cu o săptămână, în care cerea suplimentarea bugetului pentru schema de ajutor de stat privind ameliorarea până la 35 milioane lei, se pare că după discuțiile cu reprezentanții MADR, bugetul acestei scheme va fi chiar mai mare.

”A doua chestiune este că am reușit, în urma discuțiilor de ieri și de azi de la Minister, să creștem nivelul pentru ajutorul de stat privind ameliorarea animalelor la 40 de milioane, pe care îl împărțim la cele două specii în conformitate cu legislația veche. (…) Împreună cu domnul ministru și cu domnul secretar de stat Barabási, am finalizat toate documentele care sunt necesare și eu cred că vom pune la dispoziția societăților de ameliorare cele 40 de milioane”, a mai subliniat președintele ANZ, Bela Vaida.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole