28 octombrie 2021 - 14:29

Crescatorii de vaci cer o intalnire cu Ministrul Agriculturii

Reprezentanții a șase șase asociații acreditate ca și societăți de ameliorare din sectorul de creștere al taurinelor cer să se întâlnească cu Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pentru a discuta despre viitorul creșterii taurinelor în țara noastră.

”Asociația Aberdeen Angus România, împreună cu celelalte asociații acreditate ca și societăți de ameliorare, au înaintat o adresă comună către MADR, prin care solicită o întâlnire oficială, având ca și temă de dezbatere prezentul și viitorul creșterii taurinelor în România”, informează Asociația Aberdeen Angus România într-o postare pe Facebook.

Cele șase asociații care au semnat adresa înaintată Ministerului sunt următoarele:

  • Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (ACBCR)
  • Asociația Aberdeen Angus România
  • Asociația Generală a Crescătorilor de Taurine din România (AGCTR)
  • Asociația Crescătorilor de Vaci “Holstein Ro”
  • Asociația Crescătorilor de Vaci “Bălțată Românească” Tip Simmental (A.C.V.BR-SIM)
  • Asociația Crescătorilor de Taurine “Brună Schwyz” Maramureș

“Asociațiile acreditate și recunoscute ca societăți de ameliorare în conformitate cu Regulamentul European 1012/2016, vă solicită să programați o întâlnire oficială cu conducerile acestora având drept temă prezentul și viitorul creșterii taurinelor în România.

Considerăm că prin consultarea societăților de ameliorare se pot lua decizii corecte ținând cont în primul rând de interesele crescătorilor de taurine“, se arată în adresa înaintată de asociațiile crescătorilor de vaci către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.