Crescătorii de vaci cer ajutor URGENT! ”Suntem prinși într-un bâlci electoral”

Abatoarele din România lucrează la foc continuu, dar nu pentru că sectorul producției de carne ar merge ca pe roate, ci pentru că mulți fermieri din sectorul creșterii vacilor își duc animalele la tăiat, pentru că nu mai au cum să le întrețină. Aceasta este realitatea dramatică a crescătorilor de vaci din țara noastră, care cer sprijin urgent de la clasa politică.

În emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, președintele Asociației Holstein Ro, Ionuț Lupu, a vorbit despre ajutorul propus de Ministerul Agriculturii, care probabil va ajunge mult prea târziu în conturile fermierilor.

”Ministrul agriculturii a venit, în urmă cu trei săptămâni, cu o propunere în care MADR va acorda o sumă de 73 euro/cap de animal abia în anul 2023, probabil în luna aprilie în cel mai bun caz. La fel, nu discutăm despre producția acestui animal, despre performanțele lui, despre cât lapte se pune în piață. Este o propunere, probabil că nu se va dori să se negocieze. Suntem extrem de îngrijorați că, deși se află la putere, sunt anumiți reprezentanți ai unor partide politice care se comportă ca și cum ar fi în opoziție și aruncă cu niște sume total nefundamentate”, a precizat Ionuț Lupu.

Potrivit reprezentantului crescătorilor de vaci, fermierii se simt prinși la mijloc în jocuri politice care nu au legătură cu ei și simt că nimeni nu îi ascultă în mod real.

”Ascultam de curând un președinte de filială al unui partid care încerca să spună că fermierii ar trebui să primească subvenție 1 leu/litru de lapte. Sunt niște valori nefundamentate, nu înțeleg cum un demnitar al statului poate să arunce astfel de informații în spațiul public. Lucrurile acestea ne dor, noi am picat efectiv între vagoane, între partidele politice care au diverse interese. Demersul acesta al nostru, care este total justificat, vedem că se transformă într-un bâlci electoral. Așteptăm fapte, nu vorbe, și așteptăm o implicare reală. În acest moment, când o tonă de porumb siloz este la 530 de lei, să vii cu o subvenție de 300 de lei este destul de deranjant”, a mai subliniat Ionuț Lupu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole