8 decembrie 2021 - 14:06

Crescătorii de porci raportează o boală ciudată ce ucide animalele

Sute de porci au murit în puțin mai puțin de două luni în diferite comunități rurale din cauza unei boli ciudate care a zguduit fermele de porci și a devastat crescătorii de porci.

Cauza bolii, care provoacă coagulare în sângele animalelor și „le înnegrește intestinele”, a fost necunoscută fermierilor, care au căutat modalități de a-și vindeca animalele. Cu toate acestea, niciun medicament nu poate trata boala care ajunge să-i omoare.

„Da, este nou pentru noi, deoarece nu există medicamente, se întreabă la medicul veterinar și spun că nu știu”, au exprimat ei.

„Numai eu am pierdut în jur de 40.000 de pesos în câteva zile, cu ușurință întreaga reproducere a dispărut. Acest lucru este devastator ”, a spus unul dintre fermieri de porci afectat.

Crescătorul a mai spus că, în urmă cu două luni, a observat că mai multe dintre animalele sale s-au îmbolnăvit și, după o scurtă perioadă de boală, au murit. Primele cazuri din Republica Dominicană au avut loc în Santa María și s-au răspândit în Gozuela și La Pinta, în provincia Montecristi, precum și Sabana Larga, în Dajabón.

Eddy Pichardo, fermier de porci, nu s-a mai întors la fermele sale de când boala l-a lăsat fără animale. El a spus că a pierdut aproximativ 70 de porci din cauza bolii. „Nici măcar nu m-am întors acolo, sunt devastat”, a plâns el.

Un alt crescător a spus că a pierdut peste 100 de porci înțărcați, scroafe mame și mistreți.

„Crescătorii au ieșit să-i arunce în camioane, să-i arunce în munți. Mi-au mai rămas câțiva ”, a spus Pichardo, care a indicat că riscă să piardă în jur de 500.000 de pesos dacă porcii lui rămași se îmbolnăvesc.