Crescătorii de porci protestează miercuri în stradă

Se pare că oficialitățile europene vor avea ceva de furcă cu crescătorii de porci, hotărâți să iasă în stradă, cu tractoarele.

Potrivit unui comunicat al organizației Algemeen Boerensyndicaat (ABS), miercuri, 15 decembrie, fermierii flamanzi vor călători la Bruxelles pentru a cere guvernului flamand să găsească o soluție la dificultățile financiare cu care se confruntă industria lor, informează The Brussels Times.

„Sectorul porcilor este blocat financiar de ceva timp din cauza pestei porcine africane și a situației legate de criza de sănătate cauzată de coronavirus”, a explicat vicepreședintele ABS, Paul Cerpentier, într-un comunicat.

„Guvernul refuză să ajute sectorul nostrum în această situație. Se poate, dar în mod clar îi lipsește voința politică”, a adăugat șeful celui de-al doilea cel mai mare sindicat al fermierilor flamanzi.

Crescătorii de porci vor merge, așadar, miercuri cu tractoare la Bruxelles, la chemarea ABS. Vor să se adune la 9:30 în fața parlamentului flamand.

„Solicităm guvernului flamand să ia măsuri suplimentare. Ne dorim ca problemele noastre de lichiditate să fie rezolvate cu un sprijin suplimentar, mai mult decât alunele pe care le-am primit până acum. Și dorim ajutor pentru restructurarea sectorului porcilor flamand pentru a deveni unul de succes, orientat spre viitor și durabil din punct de vedere economic”, a concluzionat Cerpentier.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole