Ce au stabilit crescătorii de porci la MADR privind despăgubirile pentru PPA

Crescătorii de porci s-au întâlnit, marți, la sediul MADR, cu ministrul agriculturii Florin Barbu, și președintele ANSVSA, Alexandru BOCIU, pentru a discuta despre despăgubirile pentru PPA (pestă porcină africană) ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor, se arată într-un comunicat al MInisterului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Asupra procedurii de stabilire a prețurilor de referință în ceea ce privește despăgubirile pentru PPA, participanții au convenit utilizarea datelor furnizate de ICEADR (Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltării Rurale), care va comunica prețurile de referință pentru tineretul porcin la 25 de kilograme și porcul gras la 100 de kilograme către ANSVSA și le va posta pe site-ul propriu.

Pe lângă despăgubirile pentru PPA, în cadrul întâlnirii au mai fost bordate teme precum stabilirea normelor de biosecuritate în ceea ce privește pesta porcină africană, precum și susținerea sectorului suin pentru primirea de sprijin pe cadrul temporar Ucraina.

„Este important ca toate instituțiile să colaboreze pentru salvarea sectorului suin, în așa fel încât balanţa comercială să nu mai fie deficitară pentru produsele din carne de porc. Dacă avem continuitate pe proiectele de siguranță alimentară demarate cred că sunt îndeplinite toate premisele ca acest obiectiv să fie atins. Consider că toţi avem datoria să asigurăm românilor carne şi produse alimentare fabricate în România. E păcat ca producția însemnată de cereale să plece la export, atâta timp cât avem posibilitatea să integrăm materia primă în celelalte sectoare și să dezvoltăm sectorul zootehnic, care înseamnă, de fapt, plus valoare”, a afirmat ministrul agriculturii, Florin Barbu, în cadrul întâlnirii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole