17 septembrie 2021 - 15:42

Crescatorii de bovine se tem pentru afacerile lor!

Deși pană în acest moment, n-au existat modificări și nici n-au fost afectați semnificativ, crescătorii de bovine au motive de îngrijorare. Aceștia nu știu ce se va întâmpla cu transportul animalelor, pentru ca majoritatea crescătorilor de vaci de carne, vând viței către îngrășătorii din țară dar și din străinătate.  

O altă problemă la care oamenii se gândesc deja cu groază este luna mai, când va începe pășunatul iar transportul furajelor este vital.

Contactat telefonic, Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România a declarat în exclusivitate pentru AGRO TV că toate vizitele pe care le aveau programate la ferme au fost sistate, iar acest lucru le-a dat peste cap toată activitatea.

”Am oprit tot ceea ce însemna vizite în ferme pentru că nu putem pune în pericol colegii noștri de la Asociație și cu atât mai puțin pe fermieri. Nu s-au interzis vizitele în ferme dar noi am luat această decizie pentru siguranța tuturor, deși este o decizie care ne va afecta pe viitor. Repercursiunile se vor vedea probabil prin toamnă, când se vând vițeii. Dacă prețul va ajunge satisfăcător cât să ne acopere cheltuielile va fi bine și nu vom avea nevoie de sprijin din partea statului.  Pe de altă parte, am putea fi puși în situația în care să nu mai putem vinde și atunci ar fi o adevărată problemă.” ne-a spus Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.

Reporter: Daria Diaconiuc / Redactor: Cristina Ciobanu