Crescătorii de bovine se tem că nu vor mai primi diferența la subvenția ANT

Crescătorii de bovine trăiesc, din nou, cu emoții. După ce au convenit, luna trecută, împreună cu oficialii de la Ministerul Agriculturii, să modifice subvenția ANT, fermierii se tem acum că promisiunile guvernanților nu vor fi respectate.

În urmă cu o lună, crescătorii de bovine au hotărât, într-o discuție cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, ca ajutorul național tranzitoriu (ANT) să fie redus anul acesta, iar restul de bani să fie direcționați, printr-o schemă de plată nouă, către fermierii care au vaci în acest moment. Cu toate acestea, fermierul Alexandru Baciu, vicepreședinte LAPAR, și-a exprimat nesiguranța în privința faptului că această schemă de ajutor se va concretiza.

Prezent în emisiunea ”Agricultura la Raport”, fermierul a precizat că această nouă schemă ar fi trebuit deja notificată la Comisia Europeană, astfel încât crescătorii de bovine să poată fi siguri că vor primi sumele promise.

”Discuțiile au fost să fie eliminați cei care nu mai au animale; să se dea la toată lumea, inclusiv la cei care avea animale la data istorică, câte 2 lei/tona de lapte și 5 lei/cap de animal. Problema este că diferența trebuia adusă într-o altă formă de sprijin, ni s-a promis așa-zisul ajutor de COVID, dar acest ajutor cred că ar fi trebuit notificat la Comisia Europeană. Tare ne este teamă că nu vom mai primi diferența, după cum merg lucrurile. (…) Sperăm să o primim, să nu zicem iar că am fost păcăliți. În zootehnie este o muncă titanică și chiar ar fi o bătaie de joc să nu se acorde această diferență la ANT”, a subliniat Alexandru Baciu.

În opinia fermierului, opinie împărtășită de mulți dintre colegii de breaslă, data de referință pentru subvenția ANT la bovine ar trebui să fie actualizată în fiecare an, cum se întâmplă în sectorul ovin.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Asa este candva a dat ANT 500 RON si la tona de lapte 100 RON EXEMPLU dupa 16 vaci am primit ANT 8000 RON si 103 tona de lapte 10000RON acum 100ron vrajeala ce se intampla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole