Crescătorii de bovine de carne, dați la o parte de Guvern! Scrisoare către premier

Crescătorii de bovine de carne se simt abandonați de Guvern, care nu i-a luat și pe ei în calcul în noua ordonanță de urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, actul normativ referindu-se doar la sectorul vacilor de lapte.

În acest context, Asociația Aberdeen Angus România și Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România au trimis o adresă Guvernului și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin care cer premierului Nicolae Ciucă și ministrului Petre Daea includerea bovinelor de carne în cadrul măsurii de sprijin a sectorului bovin, având în vedere situația de criză cauzată de creșterea necontrolată a prețurilor generată de războiul din Ucraina.

Adresa este însoțită de documente justificative, precum facturi de achiziție a furajelor și a inputurilor, facturi de vânzare a tineretului bovin, rații furajere, statistici etc., prin crescătorii de bovine de carne își dovedesc pierderile suferite în actualul context.

Mai jos regăsiți adresa oficială trimisă Guvernului și Ministerului Agriculturii de către crescătorii de bovine de carne.crescătorii de bovine de carnecrescătorii de bovine de carne

„Având în vedere că bovinele de carne se cresc în pierdere și foarte multe capete se abatorizează din această cauză, așteptăm un sprijin oficial din partea autorităților compentente pentru a stopa falimentul”, se arată în finalul adresei înaintate Guvernului de către reprezentanții celor două asociații.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole