Crescătorii de bovine, porcine şi păsări pot depune cererile pentru ajutorul de stat

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că, odată cu aprobarea venită de la Comisia Europeană marți, 26 aprilie 2022, a început sesiunea de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovine, suine și avicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19. 

Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat este de 20 de zile.

Schema de ajutor de stat pentru crescătorii de animale este în valoare de 91 de milioane de euro (453,899 milioane de lei) de care vor beneficia peste 95.000 de fermieri, suma fiind repartizată astfel:

  1. a) 170.250.000 lei pentru sectorul bovine;
  2. b) 167.649.000 lei pentru sectorul suine;
  3. c) 116.000.000 lei pentru sectorul avicol.

„Reamintim că în data 21 aprilie 2022 a fost aprobată, la propunerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ordonanța de Urgență nr. 51/2022 prin care este instituită o schemă de ajutor de stat pentru a compensa o parte din pierderile pe care fermierii le-au înregistrat în ultimii doi ani din cauza perturbării lanţurilor de aprovizionare ca urmare a restricțiilor sanitare”, se arată într-un comunicat de presă al MADR remis marți redacției AgroTV.

Plata ajutorului de stat va fi efectuată până la data de 30 iunie 2022 de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Mai multe detalii despre aceste forme de sprijin regăsiți aici: https://bit.ly/39jqsC8

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole