CRESCĂTORII DE ANIMALE ÎȘI STRIGĂ DISPERAREA

„Sprijiniti fermele de reproductie, sa nu mai importam purcei. Nu este de ajuns un banut aruncat la rascruce”, este strigatul disperat al producatorilor romani din zootehnie.

Acestia sunt nemultumiti ca statul nu sprijina fermierii pentru ca productia interna sa creasca, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine. Membrii asociatiei se plang de faptul ca, in lipsa mijloacelor interne de sprijinire, crescatorii sunt nevoiti sa cumpere scump purcei din alte state ale Uniunii Europene, pe care sa-i ingrase in fermele lor, in conditiile in care guvernele din Europa de Vest sprijina fermele de reproductie.

Nemultumirea acestora este legata si de pretul real de productie al unui purcel de 25 kg care este in jur de 45 euro, in timp ce fermierul roman cumpara din alte parti cu aproximativ 80 euro.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult