Crescători nevoiți să-și UCIDĂ animalele din cauza lipsei muncitorilor – ”Este o penurie masivă!”

Crescătorii de animale din mai multe zone ale lumii se confruntă cu probleme mari privind forța de muncă. Marea Britanie resimte din plin efectele negative ale Brexit-ului, iar printre cei mai afectați de acestea sunt cei care activează în sectorul creșterii porcilor.

Potrivit Daily Mail, fermierii transmit avertizări că vor începe să ucidă zeci de mii de porci sănătoși, deoarece nu mai au suficienți oameni cu care să lucreze în ferme. În plus, criza lanțului de aprovizionare se adâncește în Marea Britanie, pe fondul lipsei de șoferi.

Asociația Națională a Porcilor (ANP) este cel mai recent organism din industrie care a dat alarma cu privire la impactul pe care îl are criza lanțului de aprovizionare din Marea Britanie asupra economiei. 

Excesul de porci este costisitor pentru fermieri din cauza penalităților percepute de către procesatori atunci când își încalcă dimensiunea țintă și costurile de hrănire și adăpostire a animalelor. 

”Este o problemă masivă care se înrăutățește săptămânal. Există o penurie masivă de forță de muncă și șoferi de camioane necesare în industrie. Cu cât animalele rămân mai mult la fermă, cu atât devin mai mari și generează profituri mai mici, deoarece fermierii au acorduri cu cumpărătorii”, a declarat Charlie Dewhirst, consilier al ANP.

Fermierii din insulă descriu situația ca pe un haos, spunând că trebuie să-și distrugă animalele, din cauza crizei din sectorul transporturilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole