Creditul Agricol – Când lansează Ministerul Agriculturii noua măsură de sprijin pentru fermieri

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) se pregătește să lanseze o nouă măsură de sprijin pentru fermierii români – Creditul Agricol. Potrivit secretarului de stat care a negociat la Bruxelles acest instrument, Adrian Pintea, creditul agricol ar putea fi lansat chiar până la sfârșitul lunii noiembrie.

”Am fost la Comisia Europeană, chiar pe mine m-a desemnat domnul ministru, am negociat cu ei pentru Creditul Agricol. Este în curs de demarare și eu spun că până la sfârșitul lunii, vom da drumul și la acesta”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura Modernă”.

Potrivit declarațiilor precedente ale oficialilor MADR, creditul agricol reprezintă un instrument prin care fermierii ar urma să acceseze credite garantate de stat în proporție de 90%, cu dobândă fixă de 2%.

Această măsură vine, practic, în completarea programului ”de 5 ori subvenția”, care le oferă fermierilor posibilitatea de a accesa credite echivalente cu valoarea subvenției cuvenite pe 5 ani, pe baza adeverințelor eliberate de APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. ANSVSA mi-a creat un prejudiciu de 1.700.000 RON,salmonela la pui broiler nu intra la despăgubiri, mă judec cu d-lor, băncile nu-mi dau nici măcar banii garantați de Apia….ce soluții găsiți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole