28 septembrie 2021 - 02:08

Credite pentru fermierii care primesc subvenţii APIA

bani_crediteAgenţia de Plăţi şi UniCredit Bank au semnat un acord prin care au convenit ca banca să le permită fermierilor accesarea de finanţări de până la 90% din valoarea sumelor trecute în cererile de plată depuse la APIA. Finanţarea va fi făcută pe baza cererii depuse la APIA şi a istoricului subvenţiilor încasate.

Dobânda maximală a facilităţilor puse la dispoziţia clienţilor băncii este de 3,5% , la care se adaugă un comision de circa 1% .

Categoriile de beneficiari de subvenţii eligibili pentru a primi finanţare din partea UniCredit Bank în campania 2016-2017 sunt companiile agricole, persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, care au un istoric de minim 1 an în relaţie cu APIA.

Banca poate acorda finanţări pentru următoarele submăsuri aferente cererii de plată depuse la APIA: schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS), cu o valoare de 80 euro/hectar, plata redistributivă (acordată gradual pentru primele 30 de hectare ale exploataţiei agricole) cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele 5 hectare şi de 52 euro/hectar pentru restul de 25 hectare, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu („Plata pentru înverzire“), cu o valoare de 60 euro/hectar şi măsura 13 – Plăţi pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri semnificative, potrivit zf.ro.