Credite pentru fermierii care primesc subvenţii APIA

bani_crediteAgenţia de Plăţi şi UniCredit Bank au semnat un acord prin care au convenit ca banca să le permită fermierilor accesarea de finanţări de până la 90% din valoarea sumelor trecute în cererile de plată depuse la APIA. Finanţarea va fi făcută pe baza cererii depuse la APIA şi a istoricului subvenţiilor încasate.
Dobânda maximală a facilităţilor puse la dispoziţia clienţilor băncii este de 3,5% , la care se adaugă un comision de circa 1% .
Categoriile de beneficiari de subvenţii eligibili pentru a primi finanţare din partea UniCredit Bank în campania 2016-2017 sunt companiile agricole, persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, care au un istoric de minim 1 an în relaţie cu APIA.
Banca poate acorda finanţări pentru următoarele submăsuri aferente cererii de plată depuse la APIA: schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS), cu o valoare de 80 euro/hectar, plata redistributivă (acordată gradual pentru primele 30 de hectare ale exploataţiei agricole) cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele 5 hectare şi de 52 euro/hectar pentru restul de 25 hectare, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu („Plata pentru înverzire“), cu o valoare de 60 euro/hectar şi măsura 13 – Plăţi pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri semnificative, potrivit zf.ro.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole