Credit la bancă pentru înființarea culturilor! ”Încă un an și intrăm în FALIMENT”

Situația este din ce în ce mai grea pentru fermierii din mai multe zone ale țării. Seceta și cheltuielile tot mai mari le provoacă mari dificultăți în gestionarea afacerilor, iar mulți se gândesc cu groază la falimentul care va urma, în cazul în care nu au ajuns deja acolo.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, fermierul Cornel Ciocan din județul Olt ne-a mărturisit că a fost nevoit să scoată credit pentru înființarea culturilor de anul acesta, însă dacă situația va fi la fel de dificilă și anul viitor, afacerea sa ar putea intra în faliment.

”În zona Rotunda, producția de rapiță și grâu a fost cam cu o tonă mai puțin față de anul precedent, dar ne-a deranjat faptul că îngrășămintele le-am luat la preț dublu. Ne-am făcut un credit pentru înființarea culturii, am înființat rapița, jumătate din ea a prins o ploaie și arată foarte bine, iar cealaltă jumătate, bine. Am însămânțat și grâul. Stăm bine la capitolul însămânțări până la momentul acesta, dar la cheltuieli stăm foarte prost.

Dacă și anul viitor va fi la fel, clar că intrăm în faliment sau vindem active. Ne vom gândi la momentul respectiv ce să facem, dar e foarte greu. Războiul din Ucraina mi-a redus foarte mult speranța, chiar dacă sunt un tip optimist. S-a scumpit gazul, s-a scumpit electricitatea, s-au dublat îngrășămintele, iar prețul cerealelor scade”, ne-a spus fermierul Cornel Ciocan.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole