COVID-19: Se cere reintroducerea urgentă de restricții antipandemice!

Calvarul pandemiei de COVID-19 este departe de a fi rezolvat. Reintroducerea fermă și imediată de restricții antipandemice este absolut necesară.

Aceasta este concluzia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a avertizat ţările care se confruntă cu o creştere a cazurilor de coronavirus să nu tergiverseze reintroducerea restricţiilor antiepidemice, transmite sâmbătă dpa, preluată de AGERPRES.

„Cu cât acţiunile vor fi puse în aplicare mai rapid, cu atât va fi nevoie de mai puţine măsuri ulterior”, a declarat vineri, la Geneva, experta OMS pe probleme de coronavirus, Maria van Kerkhove.

Aceasta a atras atenţia că varianta Delta a virusului, care circulă în prezent, este mult mai contagioasă decât tulpinile precedente.

La rândul său, directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan, a declarant că mai multe ţări se află într-o situaţie dificilă şi trebuie să adopte măsuri „foarte stringente” pentru a ține în frâu pandemia de COVID-19.

- Publicitate -

Așa cum ne-a obișnuit, OMS nu a nominalizat, însă, vreo ţară anume şi nici nu a comentat cu privire la acţiunile luate de diverse guverne.

Măsurile menţionate de reprezentanții OMS împotriva pandemiei de COVID-19 includ utilizarea la scară largă a măştilor, distanţarea fizică, buna ventilare a spaţiilor închise, evitarea reuniunilor în spaţii mici şi telemunca, acolo unde este posibil.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole