Cotațiile porumbului ASTĂZI în Portul Constanța – Cum influențează prognozele prețul

Cuvântul cheie pe piața porumbului în ultimele săptămâni pare a fi ”stabilitate”. Deși la nivel mondial există unele probleme, cotațiile porumbului rămân constante, astfel că Portul Constanța indică astăzi o valoare de aproximativ 300 euro/tonă, potrivit lui Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole.

”Piața porumbului nu s-a schimbat în mod fundamental cu absolut nimic. Aceeași cadență, același ritm al recoltării. 300 de euro/tonă în Portul Constanța este o valoare normală pentru aceste zile. Statele Unite recoltează porumbul în continuare, dar s-ar putea să avem o surpriză în ceea ce privește volumele americane, care s-ar putea să crească față de prognoza inițială. Așteptăm raportul generat de USDA, care va fi eliberat în 9 noiembrie”, a precizat Cezar Gheorghe, în emisiunea Agrojurnal la Digi24.

Potrivit specialistului, singurul mare semn de incertitudine din acest moment pe piața porumbului este legat de greva feroviară care se anunță în Statele Unite ale Americii, și care ar putea bloca cantități importante de marfă.

”În continuare, însă, porumbul are problemele lui, pentru că vedem cum cumpărătorii chinezi, care luau mărfurile din Statele Unite, coboară spre Brazilia, din cauza volumului scăzut pe fluviul Mississippi și din cauza potențialului de grevă care se menține în continuare asupra căilor feroviare americane”, a mai explicat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole