COȘMAR meteo! România va fi lovită de un nou val de aer tropical!

Meteorologii avertizează că de miercuri un nou val de aer tropical loveşte România. Temperaturile la umbră vor ajunge în sud-estul ţării la 42 de grade.

Prognoza Administraţiei Naţionale de meteorologie (ANM) arată că, luni, 2 august, în regiunile sudice şi sud-estice, canicula şi disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menţine, dar în restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere semnificativă faţă de intervalul precedent. În nordul, centrul şi în nord-estul ţării, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin perioade cu intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice, averse cu caracter torenţial şi pe alocuri căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse şi în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-est.  

Temperaturile maxime se vor încadra de la 26…28 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei, pânã în jurul a 40 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade.

În jurul Bucureştiului, vremea se va menţine caniculară şi cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă de 21…23 de grade.  

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna august. Potrivit ANM, în intervalul 2 – 30 august, vremea va fi foarte caldă, cu valori termice mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar în unele zone valul de caniculă va persista. 

Astfel, în săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice şi sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.  

În săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.  

În săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.  

În săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru acest interval, în jumătatea de sud-vest a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole