COSITOAREA CLAAS DISCO 1100 TREND CU O LATIME DE LUCRU DE 10,7 METRI

Pentru utilizarea intensivă a pășunilor este necesar un nivel înalt de eficiență.

În condiții meteorologice nefavorabile, calitatea furajelor depinde de multe ori de viteza de recoltare. CLAAS vă prezintă cositoarea DISCO 1100 TREND, ce garantează un nivel ridicat de eficiență în exploatarea pășunilor datorită utilizării simple și lățimii de lucru foarte mari, de 10,70 m.


Acesta a fost creată pe baza modelului DISCO 1100 C BUSINESS. Lansată anul trecut și având aceeași lățime de lucru, aceasta este cea mai eficientă cositoare tractată, cu condiționator, disponibilă pe piață. Prin modelul DISCO 1100 TREND, CLAAS oferă acum această cositoare fără condiționator și cu utilizare simplă, ideală pentru fermierii care utilizează propriul echipament pentru exploatarea pășunilor.

Tehnologie pe termen lung

Cositoarea DISCO 1100 TREND îmbină un nivel înalt de eficiență cu o tehnologie simplă și fiabilă pe termen lung. Modul de funcționare a acesteia este pur mecanic, cu excepția unui terminal de comandă electronic, cu ajutorul căruia pot fi selectate diferite funcții, cum ar fi ridicarea individuală a cositorilor. Toate celelalte funcții pot fi controlate cu ușurință de operator utilizând supapele hidraulice ale tractorului, astfel că această cositoare este perfect adaptată pentru utilizarea cu tractoare echipate simplu, de minim 160 CP.

Cositoarea funcționează utilizând unitatea de tăiere  MAX CUT și sistemul de susținere ACTIVE FLOAT cu eficiență dovedită. Cu ajutorul sistemului ACTIVE FLOAT, operatorul poate adapta în orice moment presiunea de apăsare a celor două cositori în timpul utilizării, ca răspuns la condițiile schimbătoare. La fel ca pentru toate cositorile DISCO, sunt disponibile opțional apărători și apărători pentru tăiere la înălțime sau apărători pentru tăiere la înălțime dublă, astfel încât să poată fi modificată înălțimea de tăiere. Raportul de transmisie favorabil permite, de asemenea, acționarea cositorii la o turație redusă, de 850 rpm, reducând în mod semnificativ consumul de motorină.

Protecție împotriva coliziunilor

Durata mare de viață a cositorii DISCO 1100 TREND este asigurată de o gamă largă de dispozitive de protecție. În eventualitatea unei coliziuni, sistemul de protecție la suprasarcină SAFETY LINK protejează elementul de antrenare a unității de tăiere. Dispozitivul hidraulic de siguranță cu funcționare continuă oferă protecție suplimentară pentru ambele cositori. Cilindrii sunt activați la o presiune specifică, iar cositoarea este pivotată în spate și în sus. Datorită presiunii constante a uleiului în sistem, cositoarea respectivă este pivotată înapoi în poziția de lucru după ce a fost depășit obstacolul.

Transport rutier compact

Transportul pe șosea nu este o problemă, în ciuda lățimii mari de lucru. Brațele telescopice deplasează cu ușurință cositoarea în poziție verticală în spatele tractorului.  Protecțiile de siguranță sunt pliate automat în lateral sau în sus. Prin urmare, ansamblul tractor/cositoare este sigur și pentru transportul rutier, manevrabil și compact în timpul transportului, având mai puțin de 4,0 m înălțime și 3,0 m lățime. De asemenea, poate fi parcat în poziția de transport.

Cuplarea și decuplarea sunt deosebit de simple. La fel ca celelalte modele DISCO, cositoarea DISCO 1100 TREND este echipată cu dispozitive hidraulice de cuplare KENNFIXX. Furtunurile hidraulice sunt depozitate în siguranță și protejate în poziția de parcare datorită suportului magnetic.

De asemenea, cositoarea poate fi echipată cu lumini de lucru LED.

Cositoarea tractată din seria 50

CLAAS a adăugat un model nou la seria de cositori tractate 50, DISCO 3150 TC FLAPGROUPER, care are un design nou și este echipat cu unitatea de tăiere MAX CUT. În plus, noul model este echipat cu dispozitive lungi de formare a brazdei, controlate hidraulic, ce permit formarea unei brazde duble, având lățimea de aproximativ 3,0 m. Astfel, brazda este ideală pentru utilajul de recoltat echipat cu un pick-up lat. Această procedură este utilizată pe scară largă în Franța.

De asemenea, CLAAS oferă două opțiuni noi pentru cositorile din seria 50. La fel ca pentru seria CONTOUR, un dispozitiv stabil de parcare este disponibil acum și pentru modelele mai simple. Astfel, cositoarea poate fi parcată cu ușurință pe cadrul de depozitare în poziția de transport. O altă caracteristică nouă este limitatorul modern pentru capăt de rând pentru modelele fără condiționator. Aceasta înseamnă că ridicarea este limitată în mod automat prin intermediul unei supape hidraulice, iar înălțimea este selectată de operator prin intermediul unui orificiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole