Corpul de control al primului ministru: ANSVSA nu a respectat programul de control al PPA

Corpul de control al primului ministru: ANSVSA nu a repectat Programul de supraveghere, prevenite și control al PPA! Corpul de control al prim-ministrului a constatat în urma verificărilor efectuate în mai multe judeţe că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin Direcțiile judeţene, nu a respectat prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane (PPA), ca urmare a faptului că au fost achiziţionate doar cinci din opt incineratoare mobile.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGRO TV, Corpul de control al prim-ministrului a efectuat o acţiune de documentare la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi la Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din județele Alba, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Satu-Mare, Suceava şi Timiş, care a vizat perioada 01.01.2018 – 01.01.2020.

“Au fost verificate modalităţile de atribuire, încheiere şi derulare a contractelor de achiziţie a incineratoarelor mobile de către DSVSA Alba, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Satu Mare, Suceava şi Timiş, precum şi de asigurare a capacităţii operaţionale a echipamentelor astfel achiziţionate şi alte aspecte considerate relevante de către echipa de documentare. Potrivit concluziilor acţiunii de documentare, ANSVSA, prin DSVSA judeţene, nu a respectat prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane (PPA), ca urmare a faptului că au fost achiziţionate doar cinci din opt incineratoare mobile”, se arată în comunicat.

Nota de informare a fost transmisă către Cabinetul prim-ministrului şi Curţii de Conturi a României spre informare, precum şi către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, spre analiză şi valorificare.

Întreaga sinteză a coprului de control al premierului poate fi citită AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole