20 septembrie 2021 - 04:54

Corpul de control al primului ministru: ANSVSA nu a respectat programul de control al PPA

Corpul de control al primului ministru: ANSVSA nu a repectat Programul de supraveghere, prevenite și control al PPA! Corpul de control al prim-ministrului a constatat în urma verificărilor efectuate în mai multe judeţe că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin Direcțiile judeţene, nu a respectat prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane (PPA), ca urmare a faptului că au fost achiziţionate doar cinci din opt incineratoare mobile.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGRO TV, Corpul de control al prim-ministrului a efectuat o acţiune de documentare la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi la Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din județele Alba, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Satu-Mare, Suceava şi Timiş, care a vizat perioada 01.01.2018 – 01.01.2020.

“Au fost verificate modalităţile de atribuire, încheiere şi derulare a contractelor de achiziţie a incineratoarelor mobile de către DSVSA Alba, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Satu Mare, Suceava şi Timiş, precum şi de asigurare a capacităţii operaţionale a echipamentelor astfel achiziţionate şi alte aspecte considerate relevante de către echipa de documentare. Potrivit concluziilor acţiunii de documentare, ANSVSA, prin DSVSA judeţene, nu a respectat prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane (PPA), ca urmare a faptului că au fost achiziţionate doar cinci din opt incineratoare mobile”, se arată în comunicat.

Nota de informare a fost transmisă către Cabinetul prim-ministrului şi Curţii de Conturi a României spre informare, precum şi către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, spre analiză şi valorificare.

Întreaga sinteză a coprului de control al premierului poate fi citită AICI.