Cornel Stroescu îi cere DEMISIA ministrului Oros: ”Ar fi bine să plece mâine”

Vocile din rândul fermierilor care îi cer demisia ministrului agriculturii, Adrian Oros, se înmulțesc cu fiecare zi care trece. Printre ele se află și cea a agricultorului Cornel Stroescu, din județul Mehedinți. În cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, acesta a făcut mai multe comentarii tăioase la adresa șefului MADR, căruia i-a transmis că ar fi bine să își prezinte ”mâine” demisia.

”Ar fi bine ca acest ministru să plece mâine din fruntea Ministerului Agriculturii, pentru că ne-a făcut atâtea probleme. Pierdem bani. În PNRR, din 1.200 de pagini, agricultura are o pagină. Nu se poate! Unde ai fost, domnule ministru, că ești în fruntea ministerului de doi ani de zile? Declarai înainte de alegeri că vor veni miliarde pentru irigații. Se poate așa ceva? (…) Măcar să plece, să nu ne încurce, să nu mintă; să ne lase să muncim aici, în țară”, a declarat fermierul Cornel Stroescu.

Agricultorul din Mehedinți a comentat și declarațiile recente ale ministrului Adrian Oros, care spunea într-o conferință de presă că românii vând de bunăvoie terenurile agricole către străini, iar statul nu este în stare să le gestioneze așa cum trebuie. În viziunea lui Cornel Stroescu, aceste declarații sunt inacceptabile, mai ales în condițiile în care Adrian Oros se află de mai bune de un an și jumătate la cârma agriculturii românești.

”E declarația dânsului că statul nu e în stare să gestioneze terenurile ADS. Păi cine e statul? Cine conduce Ministerul Agriculturii? Nu noi, fermierii, pentru că dacă ar fi un fermier adevărat, ar ști să conducă agricultura din țara asta. A încercat să facă agricultură, n-a reușit; a încercat să-și deschidă un cabinet de medic veterinar, n-a mers. Păi cum să fie destinele agriculturii unei țări pe mâna acestui individ?

Spune că fermierii își vând terenul de bună voie. Domnule ministru, nu-ți dai seama ce vorbești. Fermierii își vând pământul să-și plătească datoriile, că le-ați promis înainte de alegeri că le dați bani și nu le-ați dat nimic. (…) Pe mine m-au năucit aceste declarații, nu pot să concep, nu pot să accept așa ceva”, a mai spus fermierul Cornel Stroescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole