3 decembrie 2021 - 03:51

COREEA DE SUD ÎNCHIDE CEA MAI MARE PIAȚĂ DE CARNE DE CÂINE

Obiceiurile alimentare ale sud-coreenilor sunt schimbate de Jocurile Olimpice de Iarna, eveniment ce va fi organizat anul viitor de Coreea de Sud.

Autoritatile de la Seul au inceput operatiunile de inchidere a celei mai mari pieţe de carne de câine din aceasta tara. Este practice o operatiune de îmbunătăţire a imaginii înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă .

Coreea de Sud se confruntă cu un val de critici internaţionale faţă de practicile de ucidere a câinilor în vederea consumului uman. Activiştii pentru drepturile animalelor au arătat că în piaţă câinii sunt ţinuţi în condiţii groaznice, fiind sacrificaţi prin electrocutare, strangulare şi lovire.

Ieri, oficalităţile locale au început să dezafecteze piaţa, mutând cuştile cu animale vii şi instalaţiile de măcelărie. Operaţiunile nu se fac însă fără opoziţie. Declaraţi iniţial de acord cu măsura, 22 de vânzători nu mai vor închiderea pieţei şi cer compensaţii pentru faptul că îşi pierd afacerile. Autorităţile locale promit că îi vor susţine financiar pe aceştia să se reorienteze către alt tip de business, iar piaţa va fi refăcută, însă nu pentru comerţul cu carne de câine.

În cultura locală, consumul de carne de câine poate îmbunătăţi virilitatea masculină şi combate bolile şi oboseala, mai ales în lunile fierbinţi de vară.