15 mai 2021 - 17:29

”Copacul lui Dumnezeu” creste la Buzau! Proprietatile miraculoase ale plantei

Moringa Oleifera sau „Copacul lui Dumnezeu”, originară din Asia, este una dintre plantele aclimatizate recent în România, la Buzău. Folosită în intreaga lume datorită calităților sale nutriționale, Moringa Oleifera este una dintre puținele plante de la care se poate folosi totul: rădăcină, tulpini, fruze, semințe și flori.

 În 2008, Institutul Național de Sănătate (National Institute of Health) din SUA a desemnat Moringa „Planta anului” datorită faptului că „nicio altă plantă de pe această planetă nu are potențialul de a inversa efectele multiplelor probleme majore de mediu și, totodată, să ofere atât de multe beneficii pentru oameni”.

Moringa are de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele, de patru ori mai multa vitamina A decat morcovii si 4 ori mai mult calciu decat laptele. In plus, are de 3 ori mai mult potasiu decat bananele, de 3 ori mai multa vitamina E decat migdalele si de 3 ori mai mult fier decat spanacul.

De asemenea, in substantele pe care le secreta planta au fost identificati aproape 100 de nutrienti, si 46 de antioxidanti dar si componente anti-inflamatorii. Moringa se cultiva pe suprafete mari in India, Thailanda, Filipine, Taiwan, America Centrala, Caraibe, Africa sau Hawaii.

Mai multe detalii despre acest arbore miraculos aflați în materialul următor: