27 mai 2022 - 18:50

Cooperare internationala intre fermieri si antreprenori

În data de 23 iulie 2019 Alexandru Țachianu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost prezent la Cahul, unde a deschis seria de sesiuni regionale organizate de Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP) în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, în cadrul proiectului „Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova”.

La această reuniune a  fost prezent, de asemenea, Iurie Ușurelu, secretar general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova.

Scopul acestui eveniment a fost inițierea și dezvoltarea cooperării dintre fermierii și antreprenorii celor două state vecine, facilitarea schimbului de cunoștințe și crearea de conexiuni pentru parteneriate publice private precum și valorificarea oportunităților de investiții în agricultură, cu sprijinul experților din ministerele de resort.

În urma discuțiilor au fost identificate obiective comune precum: sprijinirea micilor fermieri în crearea de piețe de desfacere pentru valorificarea produselor, necesitatea de a asigura populației produse agroalimentare competitive, garantarea siguranței alimentare, dimensionarea producției în condițiile globalizării.

În cadrul intervențiilor susținute s-a agreat continuarea dialogului instituțional în beneficiul fermierilor, experiența europeană a României dar și a Republicii Moldova contribuind la punerea bazei pentru o agricultură performantă în regiune.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.