CONTROALE STRICTE IN PUNCTELE DE COMERCIALIZARE A PESTELUI DIN PIETE

Inspectorii piscicoli din cadrul ANPA-SR Muntenia, impreuna cu reprezentantii DGPMB-SOP, au efectuat un control privind respectarea legislatiei in vigoare in ceea ce priveste activitatea de comercializare a pestelui si a altor vietuitoare acvatice la magazinele specializate de pe raza municipiului Bucuresti.

S-au verificat provenienta, receptia si calitatea pestelui, conform normelor de comercializare a pestelui si a altor vietuitoare acvatice (Ord. 510/2002) precum si identificarea corecta a principalelor specii de peste care pot fi valorificate pe teritoriul Romaniei (Ord. 171/2002).

Au fost verificati sase agenti economici (patru in piata Obor, unul in piata Veteranilor si unul in piata Gorjului), acestia fiind sanctionati contraventional pentru neducerea la indeplinire a masurilor dispuse de inspectorii piscicoli conform art. 60, lit. c din Legea 317/2009, care modifica si aproba OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura. Valoarea totala a contraventiilor a fost de 8.500 lei.

Asemenea controale vor avea loc in continuare, in special in perioada sarbatorilor pascale dar si pe durata intregului sezon estival.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult