21 septembrie 2021 - 17:52

CONTROALE STRICTE IN PUNCTELE DE COMERCIALIZARE A PESTELUI DIN PIETE

Inspectorii piscicoli din cadrul ANPA-SR Muntenia, impreuna cu reprezentantii DGPMB-SOP, au efectuat un control privind respectarea legislatiei in vigoare in ceea ce priveste activitatea de comercializare a pestelui si a altor vietuitoare acvatice la magazinele specializate de pe raza municipiului Bucuresti.

S-au verificat provenienta, receptia si calitatea pestelui, conform normelor de comercializare a pestelui si a altor vietuitoare acvatice (Ord. 510/2002) precum si identificarea corecta a principalelor specii de peste care pot fi valorificate pe teritoriul Romaniei (Ord. 171/2002).

Au fost verificati sase agenti economici (patru in piata Obor, unul in piata Veteranilor si unul in piata Gorjului), acestia fiind sanctionati contraventional pentru neducerea la indeplinire a masurilor dispuse de inspectorii piscicoli conform art. 60, lit. c din Legea 317/2009, care modifica si aproba OUG 23/2008 privind pescuitul si acvacultura. Valoarea totala a contraventiilor a fost de 8.500 lei.

Asemenea controale vor avea loc in continuare, in special in perioada sarbatorilor pascale dar si pe durata intregului sezon estival.