Controale prin sondaj pentru despagubirile de seceta! Cand vin banii?

Suprafața totală afectată de secetă, centralizată până la acest moment de comisiile de evaluare a pagubelor, este de 1.165.000 hectare, a anunțat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, la începutul ultimei ședințe de Guvern.

”Suprafața totală care reiese că a fost calamitată, din procesele-verbale, este de 1.165.000 de hectare (…). Suprafaţa declarată ca fiind calamitată a fost de 1.452.000 de hectare, iar în urma verificărilor s-a ajuns la această suprafaţă de 1.165.000 de hectare”, a declarat Adrian Oros.

Întrebat de premierul Ludovic Orban dacă s-au făcut verificări ”în teren prin sondaj, pentru a verifica veridicitatea solicitărilor”, ministrul Agriculturii a răspuns afirmativ. Adrian Oros a mai precizat că situația exactă privind suprafețele calamitate va fi finalizată la sfârșitul acestei săptămâni.

În ceea ce privește acordarea despăgubirilor, premierul Ludovic Orban a declarat că va trebui făcută o planificare bugetară pentru alocarea resurselor necesare.

La finalul discuției, ministrul Oros a adăugat că aceste despăgubiri trebuie acordate până ”în campania din toamnă, care începe la sfârşitul lunii august”.

Reamintim că secretarul de stat de la MADR, Emil Dumitru, a anunțat în exclusivitate pentru AGRO TV că valoarea despăgubirilor pe care fermierii urmează să le primească s-ar ridica undeva la 200 de euro per hectar.

“Nu vreau să le promit cifre fermierilor, însă din simulările pe care le-am făcut pe o suprafață calamitată de aproximativ 1,4 milioane de hectare, rezultă că am avea nevoie de la Ministerul Finanțelor Publice de o sumă undeva la 280-300 de milioane de euro. Cu alte cuvinte, sprijinul s-ar ridica undeva la 200 de euro per hectar, sau ceva mai puțin de 1.000 lei”, a declarat ministrul secretar de stat Emil Dumitru, în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole