Controale drastice pe litoral! Comandamentul estival face ordine!

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor lansează astăzi, 27 iunie, la Constanţa,  ”Comandamentul Sezon Estival 2022”.

Taberele școlare, restaurantele, pizzeriile, cantinele, fast-food-urile, laboratoarele de cofetărie și cofetăriile, patiseriile, pensiunile turistice, unitățile de tip catering, punctele gastronomice locale etc., toate acestea vor fi controlate de cei 40 de inspectori delegați care fac parte din Comandament.

La sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanţa, ANSVSA lansează ”Comandamentul Sezon Estival 2022”, în prezența președintelui dr. Nicolae Bociu și vicepreședintelui dr. Ioan Oleleu.

În cadrul Comandamentului, echipe de control alcătuite din 40 de inspectori delegaţi din cadrul altor Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) judeţene vor acţiona, alături de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale din Constanța.

Comandamentul Sezon Estival 2022, care se va desfășura în perioada 27 iunie – 21 august,vizează respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.

Echipele de control astfel constituite, vor acționa în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche. Controalele oficiale vor fi realizate la următoarele tipuri de obiective: tabere școlare, restaurante, pizzerii, cantine, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie, cofetării, patiserii, pensiuni turistice, unitati tip catering, puncte gastronomice locale etc.

Scopul constituirii Comandamentului Sezon Estival este de a asigura turiștilor un nivel ridicat de protecție, pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare,astfel încât aceștia să  consume produse alimentare în condiții de igienă și siguranță.

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole