Controale APIA pe teren! Zeci de mii de ferme sunt vizate de inspectori

Inspectorii APIA și cei ai instituțiilor de specialitate delegate continuă controlul la fața locului pentru cererile care fac parte din eșantionul de control aferent Campaniei 2022.

Eșantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și ecocondiționalitate din cererea unică de plată, conține un număr total de 56.177 dosare unice.

Inspecţia fizică pe teren constă în verificarea la faţa locului a declaraţiei/cererii fermierului în funcție de scopurile pentru care a fost selctat la control.

Controalele la fața locului acoperă toate parcelele agricole pentru care a fost depusă o cerere de plată /sprijin, în funcție de scopurile de control pentru care a fost selectată. Aceasta înseamnă că toate parcelele agricole care fac obiectul scopului de control sunt măsurate și controlate pentru conformitate cu criteriile de eligibilitate, angajamente și alte obligații asumate prin depunerea cererii unice de plată.

De asemenea, inspectorii APIA verifică pe teren:

  • respectarea normelor de ecocondiţionalitate,
  • respectarea cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic

“Ca în fiecare an, instituția noastră mizează pe aportul și colaborarea fermierilor pentru ca activitatea de control să se deruleze in mod optim și să permită demararea campaniei de plăți în avans, în contextul acordării de sprijin financiar pentru activitățile agricole derulate”, a precizat Adrian Pintea, Director General APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole