Până la 50.000 de lei amendă! Contravenții și sancțiuni în sectorul de agricultură ecologică

Hotărâre privind stabilirea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor în sectorul de agricultură ecologică

Guvernul României a emis o Hotărâre prin care creează cadrul instituțional pentru stabilirea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor în sectorul de agricultură ecologică.

De exemplu, amenzi de până la 50.000 de lei sunt prevăzute pentru „folosirea fără drept de utilizare a termenilor ecologic, biologic, organic, a cuvintelor derivate și a diminutivelor acestora, precum bio și eco, singure sau în combinație, pe etichete, pe materialele publicitare, în mediul electronic sau în documentele comerciale ale unui produs, inclusiv termenii utilizați în mărci comerciale sau nume de societăți, sau practici dacă ar putea induce în eroare consumatorul sau utilizatorul sugerând natura ecologică a produsului”.

Pentru o informare completă asupra tuturor prevederilor actului normativ referitoare la sectorul de agricultură ecologică, accesați HG-contraventii-ECO

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole